logo

Ben Nevis

©Jeroen Kemp
Camera: Nikon D200 | Diafragma: f/8.0 | Sluitertijd: 1/320 | Brandpuntsafstand: 20mm | ISO: 200

Omschrijving

De Ben Nevis is niet alleen de hoogste berg van Schotland, maar van het hele Verenigd Koninkrijk. De Ben Nevis is 1344 meter hoog en bevindt zich vlakbij Fort William. Het beklimmen van deze berg is zeker de moeite waard! Afhankelijk van je conditie en de weersomstandigheden duurt de tocht (inclusief pauzes) tussen de 7 en 9 uur.

Als de weersomstandigheden optimaal zijn dan is het landschap echt adembenemend en kun je naar hartelust fotograferen. Helaas bevindt de top zich het grootste deel van het jaar in de wolken dus je moet echt geluk hebben. Ik heb hem midden in de zomer op een stralende dag beklommen. De beste tip voor het maken van een foto zoals deze is om vooral regelmatig even te stoppen en om je heen te kijken.

Deze foto is nog redelijk aan het begin van de beklimming genomen. Op de terugweg zie je dit plaatje ook, maar dan kan het weer al omgeslagen zijn of heb je door de vermoeidheid geen puf meer om een foto te maken. Ik was al een paar keer eerder omgedraaid omdat ik een foto van het pad en het meer wilde maken. Toen ik de wandelaar op de steen voorbij was gelopen wist ik dat dit het ontbrekende stukje van de foto was.

Locatie

GPS:56.799774, -5.036384
Plaats:Fort William
Regio: Schotland
Land:Verenigd Koninkrijk

+ Locatie toevoegen

Advertenties