logo

Omaha Beach

© Jeroen Kemp
Camera: Nikon D3 | Diafragma: f/8.0 | Sluitertijd: 1/60 | Brandpuntsafstand: 32mm | ISO: 500

Omschrijving

De geschiedenis is nooit ver weg op Omaha Beach. De verschillende monumenten en musea in de omgeving geven een verschrikkelijk beeld van wat er zich hier afspeelde op 6 juni 1944. Daar wordt je wel even stil van op het moment dat je zelf op dit brede strand om je heen kijkt.

Het bekendste Normandische strand zelf is een mooi en breed strand. Het strand is redelijk vlak waardoor de wisselingen van eb en vloed relatief snel gaan. Bij vloed is het hele strand onzichtbaar en steekt alleen het monument ‘Les Braves’ nog boven het water uit. Omdat het strand zo vlak is blijven er ook grote plassen op het strand achter wanneer het water wegtrekt. Dit zo goed als stilstaande water kun je daarmee ideaal gebruiken om de lucht in te reflecteren. Daarbij ben je uiteraard wel afhankelijk van hoe de lucht er uitziet.

Deze foto is het resultaat van een week lang elke avond wachten op de zonsondergang. De ene avond is het vloed en zie je geen strand en de andere avond is het helemaal bewolkt waardoor je de zonsondergang helemaal niet ziet. Je moet dus een beetje geluk hebben, maar de aanhouder wint.

Locatie

GPS:49.372731, -0.881031
Plaats:Vierville-sur-Mer
Regio: Normandie
Land:Frankrijk

Over Fotolocaties.com

Fotograaf Jeroen Kemp deelt op deze site zijn favoriete fotolocaties. Soms dichtbij en soms ver weg, maar altijd de moeite waard om te fotograferen!

Boekentips

De mooiste fotolocaties: Zuid-Nederland
€ 44.9 | Auteur: Bob Luijks
Hoeveel gebieden ken je zo goed dat je precies weet wanneer je waar moet zijn om de perfecte foto te maken? Je wilt graag nieuwe gebieden ontdekken, bijzondere ..
Verschenen: 2019