logo

Schokland

© Jeroen Kemp
Camera: Nikon D3 | Diafragma: f/10.0 | Sluitertijd: 1/320 | Brandpuntsafstand: 44mm | ISO: 200

Omschrijving

Midden in de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942 maakt Schokland deel uit van het vasteland. Vanwege de archeologische rijkdom en geschiedenis is het gebied in 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse werelderfgoed ligt museum Schokland. Hier vind je de historische kerk uit 1834 en opvallende houten museumgebouwen. Dit is ook een mooi startpunt voor een wandeling of fietstocht rond Schokland.

Als je langs het museum naar beneden loopt dan merk je direct dat je in de polder staat. Het is een open vlakte met dus veel wind. Je kunt hier rechtdoor lopen naar de vuurplaats op het eind van het voormalige eiland. Ik ben hier naar links gegaan voor een mooi uitzicht op de historische kerk. In de polder zijn weinig spannende dingen die je als voorgrond kunt kiezen dus daarom heb ik in dit geval gekozen voor een laag standpunt. De kleine plas bevroren water lijkt daardoor een aardige ijsvlakte en door het riet er achter krijg je een mooie dieptewerking.

Omdat het al aan het eind van de middag was dat k deze foto maakte, schijnt de zon tegen de zijkant van de kerk aan. De zon staat wel wat lager waardoor de foto toch aardig gelukt is, maar wanneer de zon vanaf de voorkant schijnt levert het waarschijnlijk toch een mooiere foto op. Daarom zou ik aanraden om hier 's ochtends op tijd te gaan fotograferen.

Locatie

GPS:52.633593, 5.779365
Plaats:Schokland
Regio: Flevoland
Land:Nederland

Over Fotolocaties.com

Fotograaf Jeroen Kemp deelt op deze site zijn favoriete fotolocaties. Soms dichtbij en soms ver weg, maar altijd de moeite waard om te fotograferen!

Advertenties