logo

Grot van Remouchamps

© Jeroen Kemp
Camera: Nikon D700 | Diafragma: f/2.2 | Sluitertijd: 1/60 | Brandpuntsafstand: 50mm | ISO: 2000

Omschrijving

De grot van Remouchamps is een wonderbaarlijk stuk natuur. De ondergrondse wandeling van 800 meter leidt je door een aaneenschakeling van ruimtes met fraaie natuurlijk gevormde rotspartijen. Eén van de hoogtepunten is 40 meter hoge 'De kathedraal'. Een zaal waar je wonderbaarlijke rotsformaties ziet zoals op de foto.

Op het eind van de wandeling stap je over op een bootje waarmee je 700 meter over de rivier terug naar het beginpunt vaart. Pas op voor je hoofd want de doorgangen zijn op sommige punten erg laag en smal.

Tijdens de rondleiding is er voldoende tijd om foto's te maken. In de grotten is verlichting aangebracht zodat je overal kunt zien waar je loopt. Ook zijn de bezienswaardigheden met extra lampen uitgelicht. Omdat het een grot is, heb je geen natuurlijk licht waardoor je de belichting goed in de gaten moet houden. Een lichtsterk objectief en een hoge iso zijn hier je grootste vrienden.

Locatie

GPS:50.480394, 5.712097
Plaats:Aywaille
Regio: Luik
Land:Belgie

Over Fotolocaties.com

Fotograaf Jeroen Kemp deelt op deze site zijn favoriete fotolocaties. Soms dichtbij en soms ver weg, maar altijd de moeite waard om te fotograferen!

Advertenties