logo

Magere Brug

© Jeroen Kemp
Camera: Nikon D700 | Diafragma: f/6.3 | Sluitertijd: 1/30 | Brandpuntsafstand: 62mm | ISO: 3200

Omschrijving

Tijdens het Amsterdam Light Festival verandert het centrum van Amsterdam in een openluchtmuseum. De binnenstad wordt verlicht door bijzondere kunstwerken en lichtinstallaties. Het is een goede reden om Amsterdam te bezoeken, maar ook zonder dit festival is er genoeg om te fotograferen. De mooie grachten en statige grachtenpanden nodigen uit tot fotograferen.

Wanneer de avond valt en de verlichting aan gaat lijkt het net alsof je in een schilderij loopt. Een van de iconen van nachtelijk Amsterdam is de Magere Brug. Deze foto is genomen vanaf een rondvaartboot. Het voordeel is dat je een bijzonder perspectief hebt omdat je dichtbij vanaf het water een foto kunt maken. Het nadeel daarvan is de beperkte tijd en de kleine bewegingsvrijheid die je hebt. Vanaf de kade kun je met een statief en een langere sluitertijd waarschijnlijk ook bijzondere foto's maken, maar daar heb je een heel ander perspectief.

Locatie

GPS:52.364516, 4.901965
Plaats:Amsterdam
Regio: Noord-Holland
Land:Nederland

Over Fotolocaties.com

Fotograaf Jeroen Kemp deelt op deze site zijn favoriete fotolocaties. Soms dichtbij en soms ver weg, maar altijd de moeite waard om te fotograferen!

Advertenties